Menu

Cortenstaal

Een stijlvolle roestkleur, bijzondere uitstraling en krachtige eigenschappen: cortenstaal is niet voor niets populair. Bij Moergestel BV werken we graag met deze hoogwaardige staalsoort. We streven ernaar om een standaard range van deze producten te gaan aanbieden tegen een scherpe prijs. Bovendien denken we mee wanneer u een idee of een ontwerp heeft. Het omzetten van idee tot realisatie is onze specialiteit.

Eigenschappen cortenstaal

Cortenstaal is een mengsel van metalen, oftewel een metaallegering. Het bestaat uit ijzer met toegevoegde grondstoffen als koper, chroom, nikkel en fosfor. Hierdoor ontstaat een krachtige staalsoort, vergelijkbaar met bijvoorbeeld roestvast staal. Het heeft bovendien een goede weerstand tegen corrosie. Het kenmerk dat het meest in het oog springt, is het roesten. Dit geeft een herkenbare uitstraling. Bovendien is het hierdoor zeer geschikt voor buitengebruik.

cortenstaal-toepassingen

Toepassingen cortenstaal

Cortenstaal wordt zowel binnen als buiten toegepast. Dankzij de bijzondere uitstraling is het geliefd bij architecten. De staalsoort kan op allerlei manieren toegepast worden, bijvoorbeeld voor planten- en bloembakken, kunstwerken, gevelbekleding, borders en zelfs geluidswallen. Maar het is mogelijk om er veel meer producten van te maken, omdat het goed bewerkbaar is. Moergestel BV beschikt over alle benodigde kennis en machines om cortenstaal te bewerken.

cortenstaal-roestproces

Roestproces

Het roestproces van deze staalsoort heeft tijd nodig. Bij aanschaf van het product heeft het dan ook meestal nog niet de uiteindelijke kleur. Afhankelijk van de (weers)omstandigheden ontwikkelt de roestkleur zich. Eerst heeft het staal een donkergrijze kleur met roestvlekjes. Naarmate de tijd verstrijkt komt er steeds meer een oranjeachtige roestkleur tevoorschijn.

cortenstaal-onderhouden

Onderhoud

Cortenstaal is onderhoudsvriendelijk. Wanneer het product eenmaal binnen of buiten staat, heeft u er weinig omkijken meer naar. Het is namelijk goed bestand tegen weersinvloeden en vuil. Laat de natuur dus gerust haar werk doen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van cortenstaal bij Moergestel BV? Neem gerust contact op via